15 грудня 2023

ТРИ ПЕРЕМОЖЦІ ОДНОГО НАСТАВНИКА

 15 грудня 2023 року у місцевій Краснопільський газеті "Перемога" у розділі "Молодіжний простір" опублікована стаття "Три переможці одного наставника". Нижче надаємо текст газетної публікації. Всі права на дану публікацію, у тому чіслі на графічні об'єкти, належать газеті "Перемога" та автору статті.

Довгоочікуваним був листопад для наших героїв. Саме цієї пори підведено підсумки відкритого обласного конкурсу з інформаційних технологій для учнівської молоді «IT_TEEN_ZP», організатором якого є Комунальний заклад «Запорізький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді «ГРАНІ» Запорізької обласної ради». Команда юних програмістів з Краснопілля, під керівництвом Юрія Чернієвського, не вагаючись подала заявку для участі ще у серпні. Минали місяці клопіткої праці, недоспаних ночей і палкої віри у перемогу. Ось результат – надії і сподівання вихованців Юрія Всеволодовича справдилися. Усі три учасника у різних номінаціях та різних вікових категоріях зайняли перші місця, за що Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 23.11.2023 р. №416 були нагороджені дипломами, а їх керівник отримав Подяку. 
Дійсно проведена неймовірна командна робота з підготовки до конкурсу, – не без гордості за вихованців розповідає Юрій Всеволодович – інформація здобувалась з усіх можливих джерел. Саме тому кожну з робіт я вважаю командною. Ми вдячні всім, хто знаходив можливість допомогти нам саме у зборі матеріалу для створення конкурсних робіт. Вихованцями своїми, звісно, пишаюсь. Впевнений – у нас ще попереду чимало перемог та нових досягнень. Адже наша команда сильна, а кожен з нас впевнений у собі.
Знайомимось з юними зірками поля інформаційних технологій Краснопільщини:

СТАНІСЛАВ ТРЕСНИЦЬКИЙ:

-Під керівництвом Юрія Всеволодовича пізнаю тонкощі ІТ вже більше трьох років. Кожне заняття є змістовним та цікавим. Юрія Всеволодовича вважаю своїм наставником, старшим товаришем. З ним завжди цікаво. Так як окрім програмування йому притаманна ще й творчість, цим ми дуже схожі. Завжди під час канікул я дуже сумую за школою. Цього літа придбав гітару, аби відволікатись. Першим акордам навчав мене теж Юрій Всеволодович. На конкурсі для учнівської молоді “IT_TEEN_ZP» я представляв роботу у номінації «Відеомейкінг». Відеоробота «Пророча пісня Олега», присвячена пам’яті полеглого молодого Героя з Краснопілля Олега Бирченка. На жаль, віддячити нашим загиблим Героям ми можемо лише вшановуючи пам’ять про них. Особисто з Олегом знайомим я не був, але чим більше матеріалу вивчав про Нього, тим кількість спільних рис і характеру, і поведінки у нас з ним зростала. Здавалося, що ми були знайомі багато років. Зараз активно готуюсь до випускних іспитів. Так як з інформатики, завдяки заняттям у Юрія Всеволодовича, я «обігнав» шкільну програму, то за рахунок цих уроків надолужую знання з історії, яку чесно кажучи, запустив. Навчання у школі успішно поєдную з програмуванням. Відволікають лише комп’ютерні ігри. За майбутню професію обрав журналістику, то ж без історії, та англійської ніяк. Зараз вивчаю ще й польську, адже до вишу, напевне вступатиму саме у Польщі, де проживає моя мама. Знання, досвід та нагороди з ІТ впевнений знадобляться і в журналістиці.

ДМИТРО ХОДАК:

Сфера інформаційних технологій мене цікавила з середньої ланки школи. Я проживав у мальовничому Грабовському. Відсутність відповідного гуртка змушувала задовольняти свою цікавість лише уроками інформатики та самостійного пізнання з інтернету. Коли наша родина переїздила до Краснопілля, то знайомий мене і привів до команди Юрія Всеволодовича. Заняття тут дуже цікаві, не дивлячись на те, що проходять у режимі онлайн. Я можу не соромлячись запитати у керівника те, чого не розумію. Я не боюсь, що здаватимусь не досить розумним. Запитую і отримую змістовну, вичерпну відповідь. Саме це найцінніше у роботі нашої команди. У конкурсі для учнівської молоді «IT_TEEN_ZP» я представляв роботу у номінації «Web frontend». Над темою довго не задумувались. То є «Cайт, присвячений видатному українському поету П. А. Грабовському». Працювати було цікаво, адже я народився і виріс на батьківщині поета. У своїй перемозі був впевнений, так як у роботу вкладав не лише знання, а й почуття. До найближчих планів входить участь і перемога у наступному конкурсі. Майбутня професія обов’язково буде пов’язана з ІТ.

ОЛЕКСАНДР КОЛОМІЄЦЬ:

Я, наймолодший учасник команди Юрія Всеволодовича. Іноді зі мною можуть займатись більш досвідчені учні, що по своєму цікаво. Сумнівів, щодо участі у конкурсі для учнівської молоді «IT_TEEN_ ZP» не було. Я представляв роботу у номінації «Web front-end». Це сайт під назвою «Краснопілля туристичне». Безмежно люблю красу нашої природи. Проживаю неподалік урочища «Бабачина», цим чимало сказано. Без проблем суміщаю навчання у загальноосвітній школі з заняттями з ІТ. Працюючи над конкурсною роботою, я ще раз переконався, що спеціаліст з ІТ має бути різносторонньо розвинутою людиною. Повинен розумітись як на історії, математиці так і на правописі. Щоб грамотно оформити свою роботу. Звісно, важливою складовою у підготовці конкурсної роботи був збір інформації. Ми вдячні всім, хто надав нам фото, історичні дані, відео з дрона. Коли ми почали працювати з усім цим різноманіттям, це захоплювало. Не хотілось зупинятись. А у процесі роботи прийшла і впевненість у перемозі. Перемога заохочує до нових звершень. Планую участь у наступному конкурсі. Я захоплений вивченням і застосуванням інформаційних технологій. Не дивлячись на те, що навчаюсь лише у п’ятому класі загальноосвітньої школи, я впевнений, що майбутнє моє доросле життя, моя професія неодмінно буде пов’язана з ІТ.

І. ЗАГОРУЛЬКО Газета “ПЕРЕМОГА

Посилання на роботи учасників;

https://olex.miditaur.net/

https://guess.miditaur.net/

https://www.youtube.com/watch?v=Ujbj0-T3_Mw




0 Коментарів Підписатися на цей блог

Поділитися цим