30 жовтня 2021

Готуємо наукову й інженерну еліту Сумщини

Екзаменаційна сесія підвищення кваліфікації керівників гуртків науково-технічного напряму закладів позашкільної освіти відбулася 25.10.2021 – 27.10.2021, куратором і модератором якої була Лариса Сєрих, в.о. завідувача кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, к. пед. наук, доцент.
Під час інтерактивних занять колеги-керівники гуртків науково-технічного напряму з усієї області удосконалювали свої вміння працювати з комп’ютерною технікою та інтерактивним обладнанням, ділилися досвідом. Так, вивчали й аналізували роботу гуртка «WEB-MIDITAUR» Центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради; розглядали технології, які дозволять використовувати весь функціонал HTML5 в наборі з JavaScript та CSS3. Познайомитеся з такими технологіями, як Flexbox, Grid, також на заняттях детально розглянули основи синтаксису і семантики, такі елементи, як вбудоване аудіо та відео, геолокація, елемент Canvas, а також багато інших нововведень HTML5. Такі заняття дозволяють опановувати найбільш популярну мову програмування – JavaScript – крос-платформову, об’єктно-орієнтовану скриптову мову, яка може використовуватися як на стороні клієнта, так і на стороні сервера.
Зацікавив також досвід авіамоделювання Роменського ОЦПО та РТМ, робота вихованців з радіокерованими моделями для повітряного бою, з радіокерованими моделями для перегонів, з радіокерованими пілотажними моделями. Багато цікавих ідей та знахідок вразили слухачів курсів підвищення кваліфікації – модульне орігамі, початкове технічне моделювання, STEM-освіта, STEM-проєкти та інше.
Завжди потрібно відчувати дух часу!
Бо ми готуємо наукову й інженерну еліту Сумщини






0 Коментарів Підписатися на цей блог

Поділитися цим